Élet-Stílus

Sima győzelemmel kezdett a MU – videó

A Manchester United könnyedén győzte le az Old Traffordon vizitáló Newcastle-t a Premier League első fordulójában.

Az első nagyobb helyzet az újonccsapat előtt adódott, de Andy Carroll közelről a kapu mellé bólintott. A Manchester United fokozatosan lendült játékba, és a 33. percben a vezetést is megszerezte. Paul Scholes újfent bizonyította, hogy jó az öreg a háznál, a veterán középpályás nagyszerű átadással ajándékozta meg a leshatáron kilépő Dimitar Berbatovot, aki aztán Steve Harper mellett a hosszú alsó sarokba terelte a labdát.

A 42. percben Darren Fletcher is betalált, ezzel tulajdonképpen el is dőlt a három pont sorsa. A bal oldalon futó akció során Patrice Evra lőtte középre a labdát, Wayne Rooney továbbkanalazta azt a skót középpályásnak, aki mintegy hat méterről nem hibázott.

A második félidőre egy gólt tartogatott Sir Alex Ferguson együttese, amely lényegesen többet birtokolta a labdát, s többet kezdeményezett, mint az angol élvonalba frissen feljutott Newcastle United – a győzelme következésképpen teljesen megérdemelt.

A 85. percben Scholes ezúttal a csereként beálló Ryan Giggst szolgálta ki, a 36 éves walesi támadó pedig kapásból lőtt a bal alsó sarokba. Harper hiába nyújtózkodott…

„A passzai csodálatosak voltak. Már Community Shielden kiderült, a tudása nem kopott meg az évek folyamán, ráadásul még mindig éhes a sikerre” – dicsérte Ferguson az est hősét, Scholest, aki profiként 1993 óta szolgálja a Manchester Unitedet. A Newcastle magyar légiósa, Kádár Tamás ágyéksérülése miatt nem szerepelhetett az Old Traffordon.



Premier League, 1. forduló:


Manchester United-Newcastle United 3-0 (2-0)


Gól: Berbatov (33.), Fletcher (42.), Giggs (85.)



Korábbi eredmények:

Liverpool-Arsenal 1-1
Chelsea-West Bromwich 6-0
Aston Villa-West Ham United 3-0
Blackburn Rovers-Everton 1-0
Bolton Wanderers-Fulham 0-0
Sunderland-Birmingham City 2-2
Wigan Athletic-Blackpool 0-4
Wolverhampton-Stoke City 2-1
Tottenham Hotspur-Manchester City 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik