Élet-Stílus

Özil a Realba igazolt – videó

A Real Madridban folytatja pályafutását Mesut Özil, a vb-bronzérmes német válogatott török származású irányítója.

A megállapodás anyagi részleteit a brémai egyesület nem hozta nyilvánosságra, becslések szerint a madridiak 15 millió eurót fizettek a 21 éves játékosért, akit a Real mellett a Barcelona és a Manchester United és a Chelsea is kinézett magának.

„Tiszteletben tartjuk Mesut kívánságát, amely szerint most szeretné megtenni ezt a lépést” – idézte a Werder Bremen közleménye Klaus Allofs klubigazgatót.

A rendkívül tehetséges irányító 2008 januárjában érkezett a Bremenhez a Schalkétól, és azóta 71 élvonalbeli találkozón 13 gólt szerzett, a szerződése 2011-ben járt volna le.

Zsenit vett a Real

A válogatottban eddig 17-szer szerepelt, tagja volt a vb-bronzérmes német csapatnak, amelynek egyik legjobbja volt, a Ghána elleni csoportmeccsen gólt is szerzett – nem is akármilyent. Nem csoda, hogy a dél-afrikai torna tíz legjobb játékosa közé választották.

Özil a második német válogatott labdarúgó, aki a világbajnokság után a királyi gárdához szerződött. Sami Khedira, a VfB Stuttgart középpályása július 30-án igazolt a Realhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik