Élet-Stílus

Lemondott a Ferencváros elnöke

A keddi rendkívüli elnökségi ülésen lemondott posztjáról Rieb György, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. A sportvezető megnövekedett üzleti elfoglaltságaival indokolta döntését.

Az FTC elnöksége Rieb György távozását követően egyhangúlag elnökké választotta Kovács Miklós eddigi alelnököt, utóbbi pozíciót pedig Springer Miklós tölti majd be.

Az FTC Zrt. vezetésében több változás történt a közelmúltban: Berki Krisztián vezérigazgató június 4-én lemondott posztjáról, helyére június 23-án Berkes Zoltánt nevezték ki, ő alig másfél hónap után, augusztus 5-én állt fel az igazgatói székből.

Rieb 2007. június 5-én lett a sportegyesület elnöke, korábban az Aprilia cég vezetőjeként tevékenykedett a ferencvárosiak vízilabda-szakosztályánál. Elnöksége alatt angol befektető érkezett az FTC labdarúgóklubhoz: Kevin McCabe, az angol Sheffield United tulajdonosának cége, az Espalande Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. 2008 februárjában megnyerte a Ferencváros Üllői úti ingatlanjára kiírt hatodik pályázatot.

Az Üllői útra tervezett új stadion bontási és építési munkálatainak idén nyár elején kellett volna elkezdődniük, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) azonban kifogásokat emelt az engedélyekkel kapcsolatban, így azok nem emelkedtek jogerőre. A szervezet szerint a tervezett komplexum veszélyeztetheti a közegészségügyi feladatok ellátását, mert túl közel kerülne a szolgálat épületeihez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik