Élet-Stílus

Hamarabb házasodik, aki otthon netezik?

A 21. század első számú szerelmi találkahelye a világháló lett; nem csoda, ha egyre többen online akadnak rá az igazira.

Az amerikai párkeresők egyre nagyobb lelkesedéssel vetik bele magukat az online ismerkedésbe: a Stanfordi Egyetem szociológia docense szerint a világháló mára kulcsfontosságúvá vált. A kutatók a párkeresési szokásokat vizsgálva arra jutottak, hogy az internet ma már a legfontosabb szerelmi találkahely, főként az azonos neműek körében. A felmérés eredményei szerint az online randikat tartó párok 61% azonos nemű.

Ettől függetlenül a heteroszexuális párok magánéletében is komoly változásokat okozhat az internet: az otthon netezők 82%-a házas vagy párkapcsolatban él, ezzel szemben azok, akik nem rendelkeznek otthoni internet-hozzáféréssel többségében még mindig szinglik. A szakértők szerint ez a különbség egyértelműen az internet miatt alakult ki. Szerintük a világháló nem csak arra jó, hogy állandó kapcsolatot tartsunk fenn a barátainkkal; alapvetően rajzolja át a partnerkapcsolatok típusát, sőt a kapcsolatok kialakulását is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik