Élet-Stílus

Egy napot késett a Debreceni Virágkarnevál

A rossz időjárás miatt hétfőn elmaradt a debreceni karneváli hét nyitóprogramja, a virágkarneválhoz kapcsolódó rendezvénysorozat így egynapos késéssel, kedden kezdődött meg.

Debrecen az idén 41. alkalommal rendezi meg a virágkarnevált, amely a legnagyobb és a leglátványosabb rendezvénye a városnak – mondta Csikós Beáta, a Főnix Rendezvényszervező Kft. Munkatársa. A Magyar Turizmus Zrt. felmérése alapján a virágkarnevál a Sziget után az ország második legismertebb és legnépszerűbb rendezvénye, amely a fesztiválok minősítése során elnyerte a kiváló minősítésű fesztivál címet is.

Augusztus 21-ig számtalan program várja az érdeklődőket: a nyitó programokat ugyan a kedvezőtlen időjárás miatt el kellett halasztani, de augusztus 17-től kitárulnak a Tündérkert kapui a Régi Városháza udvarában, megnyílik a kaktuszkiállítás és -vásár, a gyerekek birtokba vehetik a Lurkó ligetet, elkezdődik a II. Virágkötészeti verseny és Herczeg Flóra is várja rajongóit, aki most Presser Gábor legismertebb dalait adja elő a Kölcsey Központban – ismertette a részleteket Csikós Beáta.

Hozzátette: a Kossuth téren kedden este zenés utazásra invitálják a közönséget, a reformkortól napjainkig. A Hazám, hazám, te mindenem! című műsor a debreceni Csokonai Színház kórusa és a Debreceni Filharmonikus Zenekar közös estje.

Az Egyet lép az ősi város című, a rossz idő miatt hétfőn elmaradt, Debrecen történetét bemutató tánckölteményt augusztus 22-én vasárnap este a Debreceni Népi Együttes és a Hajdú Táncegyüttes közös előadásában láthatják az érdeklődők – tájékoztatott Csikós Beáta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik