Élet-Stílus

A Bayern és a Schalke is továbbjutott

A papírformának megfelelően a Bayern München és a Schalke is továbbjutott hétfőn a Német Kupa első fordulójából.

A címvédő bajor együttes ellenfele az ötödosztályú Germania Windeck volt, amely sokáig meglepően jól tartotta magát, még támadásokra is vállalkozott, sőt, helyzete is akadt.

A kiscsapat a 44. percig húzta ki kapott gól nélkül, ekkor Contento beadása után Klose talált be, a kapust megelőzve a bal alsó sarokba pörgetett. A csatár kisvártatva gólpasszal jelentkezett, kicselezte a kapust, majd az alapvonalról visszagurított Ribéryhez, akinek már igazán nem volt nehéz dolga. A második félidőben is hajrára tartogatta a gólokat a Bayern: előbb Kroos lőtt 14 méterről a bal alsó sarokba Müller beadását követően, alig egy perccel később pedig Gomez vágta a labdát a léc alá.

A nyáron igazolt Raúl nélkül felálló Schalke minimális különbséggel győzte le a harmadik vonalban szereplő, a 18. perctől emberhátrányban futballozó VfR Aalen együttesét.

A gelsenkircheniek mindkét gólját a Farfán szerezte. A perui támadó előbb egy bedobás után lőtt 11 méterről a jobb alsó sarokba, majd a szünet után Schmitz baloldali beadása nyomán fejelt góltérően. Az Aalen a hajrában Tim Bauer révén büntetőből szépített.

Német Kupa, 1. forduló:
Aalen (III. osztályú)–Schalke 1-2 (0-1)
Gól: Bauer (82., 11-esből), ill. Farfán (41., 46.)
Kiállítva: Schön (18., Aalen)

Germania Windeck (V.)-Bayern München 0-4 (0-2)
Gól: Klose (44.), Ribéry (45.), Kroos (84.), Gomez (85.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik