Élet-Stílus

Kiütéssel nyert a Blackpool

Négygólos győzelemmel kezdett az újonc Blackpool a tavalyi szezon 16. helyén végzett Wigan otthonában. Mivel a Chelsea egy hatossal indított, így az újonc a második helyen áll az angol bajnokságban. Szintén erősen kezdett az Aston Villa, amely a West Hamet ütötte ki hazai pályán.

A Blackpool csatára, Harewood öt percen belül kétszer is betalált a Wigan kapujába, eldöntve a találkozót még a félidő előtt, és ezzel a góllövőlista élére is ugorva. Mellette Taylor-Fletcher és Baptiste volt eredményes, beállítva a 0-4-es végeredményt.

Az Aston Villa is erősen kezdett, Downing 15. percbeli találata után Petrov még a félidő előtt betalált, majd Milner a 66. percben beállította a 3-0-s végeredményt. A Balckburn hazai pályán, Kalinic 15. percben szerzett góljával verte az Everton együttesét.

Nem született gól a Bolton-Fulham találkozón, bár végig izgalmas, hajtós mérkőzést láthattak a nézők. Gera ugyan remekül játszott, ám ezúttal csapatának be kell érnie az egy ponttal. A Wolwerhampton két perc alatt verte a Stoke Cityt, és bár Faye a második játékrész elején még szépíteni tudott, a tavalyi szezon 11. helyezettje végül pont nélkül volt kénytelen távozni.

Végül a Sunderland egy már lényegében megszerzett három pontot engedett ki a kezéből. Bent a 24. percben büntetőből szerzett vezetést, ám Cattermole a szünet előtt begyűjtötte második sárga lapját, nehéz helyzetbe hozva csapatát. Ennek ellenére Carr öngóljával kettőre növelte a hazaiak előnyét. Ám előbb Dann a 78. percben szépített, majd Ridgewell a lefújás előtt egyenlített, megmentve ezzel egy pontot a csapatának.

A szombati zárótalálkozón a Chelsea-nek minden összejött, míg a West Bromwich-nak semmi. Drogba triplával ugrott a góllövőlista élére, míg a Chelsea kiütéses győzelmének köszönhetően átvette a vezetést az újonc Blackpooltól.

Premier League, 1. forduló:
Aston Villa – West Ham United 3-0 (2-0)
Gól: Downing (15.), Petrov (40.), Milner (66.)

Blackburn – Everton 1-0 (1-0)
Gól: Kalinic (15.)

Bolton – Fulham 0-0

Sunderland – Birmingham City 2-2 (1-0)
Gól: Bent (24. – 11-esből), Carr (56. – öngól), ill. Dann (78.), Ridgewell (88.)
Kiállítva: Cattermole (44., Sunderland)

Wigan Athletic – Blackpool 0-4 (0-3)
Gól: Taylor-Fletcher (16.), Harewood (38., 43.), Baptiste (75.)

Wolverhampton – Stoke City 2-1 (2-0)
Gól: Jones, (37.), Fletcher (39.), ill. Faye (55.)

Chelsea-West Bromwich 6-0 (2-0)
Gól: Malouda (6., 90.), Drogba (45., 55., 68.), Lampard (63.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik