Élet-Stílus

Gólnélküli döntetlen a szezonnyitón

Nem született gól a Premier League első fordulójának nyitómérkőzésén a White Hart Lane-en. Bár a hazai csapat több helyzetet dolgozott ki, sem Crouch, sem a második félidőben beálló Pavljucsenko nem tudott eredményes lenni.

Visszafogottan és szervezetlenül kezdett a vendég Manchester City együttese, ennek köszönhetően a Peter Crouch-csal és Jermain Defoe-val felálló Tottenham dolgozott ki több helyzetet az első félidőben. Ugyanakkor a City válogatott kapusa, Joe Hart remek napot fogott ki, így még akkor is hárítani tudott, amikor a rendkívül szervezetlenül és zavarodottan játszó City-védők már verve voltak.

A félidőben Roberto Mancini kicsit magához térítette csapatát, ám ez csak arra volt elegendő, hogy a manchesteriek immár egyenrangú félként játszhassanak. A kispadon is sztárokkal teletűzdelt csapat meglepően ötlettelenül és szürkén játszott, és bár sokat adogattak a félpályán, a hazaiak kapujához csak nagyritkán jutottak közel, és akkor sem tudtak igazán veszélyeztetni.

Ellenben a Tottenham védői több alkalommal is jó ütemben léptek közbe egy-egy passznál, amiből gyors kontrákat tudtak vezetni. Harry Redknapp vezetőedző talán éppen a gyors kontrák miatt cserélte le a csak fejjátékban erős Crouch-ot, és hozta be a helyére Pavljucsenkót, illetve Keane-t. Az orosznak ugyan több helyzete is akadt, kifejezetten veszélyesen játszott, azonban Hart eszén ezen a délutánon még ő sem tudott kifogni. A két csapatnak végül be kellett érnie a gólnélküli döntetlennel és az egy-egy ponttal.

Premier League, 1. forduló:
Tottenham Hotspur – Manchester City 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik