Élet-Stílus

Overdose-t újrapatkolják

Overdose kedden végezte az utolsó gyors munkáját, amikor is két 400 méteres vadászkentrét futott. Csütörtök reggelre csupán egy 400 méteres frissítő fröccsöt terveztek számára.

Ennek során Overdose elhagyta a bal első patkóját. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem a teljes patkó repült le róla, hanem csak annak legalsó része, a vas. Az e fölötti szilikon-szerű hálós réteg – ami tulajdonképpen összetartja a patát – nem sérült.

Stuart Packham patkolókovács szombaton reggel érkezik Alagra, hogy újrapatkolja a lovat. Mikóczy szerint ez a nem várt esemény nem veszélyezteti a vasárnapi versenyt. Ugyan lovánál minden patkolást követően elő szokott fordulni egy rövid ideig tartó érzékenység (ahogy az ember lábát is be kell törje minden új cipő), ám mivel most a lovat nem kell körmölni, azaz a szaruhoz nem nyúlnak, csupán egy új patkót helyeznek rá, ilyesfajta érzékenység 99%-os bizonyossággal nem várható.

Overdose-t vasárnap ugyanaz a Gary Hind lovagolja, akivel egy hónapja megnyerte a pozsonyi versenyt. Mikóczy szerint az angol lovas azért jó választás, mert ő tudja majd a legjobban összehasonlítani Overdose Pozsonyban mutatott teljesítményét a budapestivel, és ő tudja a legpontosabban megmondani, hogy ez idő alatt a ló mennyit fejlődött, mennyit jött előre.

Gary Hind és Overdose (MTI)

Gary Hind és Overdose (MTI)

Ez azért is különösen fontos, mert Overdose-ra két hét múlva már egy jóval erősebb verseny vár a németországi Baden-Badenben, abban az 1200 méteres Group 2-es besorolású Goldene Peitschében (Arany Ostorban), amit két éve megnyert, ezt követően nevezték el a németek magyar csodalónak.

Overdose versenyét 18:40-kor futják a Kincsem Parkban. A Sport M televízió az egész versenynapot élőben közvetíti 14 órától, az első futamtól. Overdose futamában a hazai sprinter-élmezőny java rajthoz áll, és az a Saldenzar is megpróbálja megverni, aki három éve az év lova volt, miután megnyerte a hármas koronát, és a Magyar Derbyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik