Élet-Stílus

Gerrard szerint “tökösek” a magyarok

A labdarúgó-válogatott játékosainak egybehangzó véleménye szerint az együttesnek nem kell szégyenkeznie az angoloktól elszenvedett 2-1-es szerdai vereség miatt. A hazaiak góljait szerző Steven Gerrard szerint a magyarok "tökös fiúk".

“Nehéz mérkőzés volt, az angolok az elején ránk jöttek, de szerencsére utána megnyugodtunk – nyilatkozta a találkozót követően az MTI-nek Gera Zoltán csapatkapitány. – A második félidőben már sokkal jobb volt az összjáték, ennek köszönhetően a vezetést is megszereztük. Sajnos nagyon korán jött az egyenlítés, majd a második góljuk. A végén kiegyenlíthettünk volna, igaz, ők is rúghattak volna még. Összességében szerintem azért nincs miért szégyenkeznünk, új kezdet, új kapitány, új keret, ennek ellenére természetesen nem vagyok elégedett, mivel kikaptunk.”

Az első félidőben nem történt különösebb esemény, majd a fordulást követően a 62. percben egy öngóllal vezetést szerzett a debütáló Egervári Sándor csapata. A szigetországiak vezére, Steven Gerrard ezután a kezébe vette az irányítást, és a 69. percben egy távoli bombával, négy perccel később pedig egy nagyszerű cselsorozat után vette be Király Gábor kapuját. A válogatottba közel egy év után visszatért Gera hozzátette: reméli, a svédek elleni szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőig sikerül kijavítani a hibákat.

Egervári Sándor a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta: a három hét múlva esedékes találkozón a válogatott gerincét várhatóan ugyanezek a futballisták adják majd. Az angol újságírókat sokkal jobban foglalkoztatta az, hogy vajon Beckham lehet-e még válogatott, és meg is szerezték maguknak a csütörtöki címlapsztorit, ugyanis az olasz szakember kijelentette: a Manchester United és a Real korábbi csillagának “nincs jövője a csapatban…”

Vadócz és Elek állják útját Adam Johnsonnak (MTI/AP)

Vadócz és Elek állják útját Adam Johnsonnak (MTI/AP)

Ezzel ellentétben a mérkőzés hőse, Steven Gerrard már készséggel beszélt az összecsapásról is:
“Fantasztikus érzés, hogy újra nyertünk. Külön örülök annak, hogy sikerült két gólt szereznem, a magyar csapat karakteres játékot mutatott be, tökös fiúk. Nehéz meccs volt, mert sokáig nem tudtuk feltörni az ellenfél védelmét. Nagyon jól jött a korai egyenlítés” – mondta a Liverpool sztárja.

Juhász Roland, a magyar válogatott hátvédje szerint egy rövid kihagyás okozta a vereséget, ugyanakkor dicsérte a csapat szervezettségét, valamint a fiatal játékosokat is.
“Lipták Zolival összesen két napunk volt arra, hogy gyakoroljunk, ennek ellenére úgy érzem, egész jól ment a dolog. Külön szeretném kiemelni Elek Ákost, aki szerintem remekül játszott, nagyszerű ütemben ért oda labdákra” – mondta a belga Anderlecht légiósa.

Vadócz Krisztián, az együttes középpályása szintén bizakodóan nyilatkozott:
“Ez volt az első és utolsó lehetőségünk, hogy az új szakmai stáb ötleteit kivigyük a pályára. Úgy érzem, helyenként sikerült jól játszani. Sajnos a végén azért kicsit felőrlődtünk, elfáradtunk. Három hét múlva már az utolsó bajnokságok is elindulnak, jobb formában lesznek a játékosok. Ez egy jó erőfelmérő volt, szerintem a svédek nem fognak jobban játszani, mint az angolok, így ha itt megálltuk a helyünket, szerintem ott is képesek lehetünk rá.”
A magyar válogatott szeptember 3-án, Svédországban kezdi meg a 2012-es Európa-bajnokság selejtezősorozatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik