Élet-Stílus

Brit lapok: Gerrard, a megmentő

A csütörtöki brit lapok szerint Steven Gerrard megmentette az angol labdarúgó-válogatottat az újabb fiaskótól, Fabio Capello szövetségi kapitányt pedig állása elvesztésétől, a magyar csapatnak vezetést szerző öngólról pedig egyöntetűen úgy vélik, a labda nem volt bent teljes terjedelmében.

A magyarok közül Gera Zoltán és Király Gábor kapott dicsérő szavakat. A 2-1-es hazai győzelemmel kapcsolatban a lapok úgy vélekednek, hogy nem szabad túlértékelni, de a kudarccal végződött dél-afrikai világbajnokság után nagy szükség volt a sikerre.

Gerrard kapitányhoz méltón gondoskodott az emelkedett hangulatról a Wembleyben – írja a The Times című tekintélyes napilap. Az újság az angol játékosok közül a legmagasabb osztályzattal (8) jutalmazta a liverpooli sztárt. A The Daily Telegraph tudósításában azt írja, Gerrard révén az angol válogatott elindult a vezeklés útján. Az újság szintén a csapatkapitánynak adta a legjobb osztályzatot, 9-est. A napilap szerint Joe Hart kapus Gera Zoltán utolsó pillanatokban adódó helyzetének védésével bizonyította, hogy kezdőként lehet rá számítani az Európa-bajnokság selejtezőiben.

A The Guardian úgy véli, Gerrard duplája elcsendesítette a pfujolást, és egy új korszak felé indította a válogatottat. A cserék lendületet hoztak, a magyar csapatnak vezetést szerző öngól viszont nem volt bent, ismét téves ítélet sújtotta az angol válogatottat – jegyzi meg az újság.

Gerrard megmentette Angliát, és a fogalmatlan Capellót

The Sun: “Gerrard megmentette Angliát, és a fogalmatlan Capellót”

A The Independent szerint Gerrard vezetésével a válogatott előrelépett a vb-kudarc után, de a sikert nem szabad túlértékelni, a magyar csapat a 62. a FIFA-ranglistán, eggyel Benin mögött – teszi hozzá a tudósító. A The Daily Mail című tömeglap is Steven Gerrardot dicséri, és “Éljen az új kapitány!” címmel közölt tudósítást. Ez lap is úgy véli, Gerrard megmentette Capello munkáját.

A másik két bulvárlap is hasonló véleményen van, a Daily Mirror szerint a “hős Gerrard” révén az olasz edző – akinek “fogalma sincs a helyzetről” – továbbra is helyén maradhat. A The Sun azt írja, Gerrard megmentette Angliát – és Capellót attól, hogy kirúgják…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik