Élet-Stílus

Új főtámogatója van Talmácsinak

A GreenPower E85 márkájú alternatív üzemanyagot gyártó és forgalmazó Hungrana Kft. lett Talmácsi Gábor új főtámogatója - jelentette be Lengyel Attila, a társaság ügyvezető igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón.

A megállapodás egyelőre a szezon végéig szól és nincs konkrét eredmény eléréshez kötve, de a cég vezetői szerint a Hungrana hosszú távú együttműködést tervez a motorversenyzővel.

“Azért örülök különösen az új főtámogató érkezésének, mert segítségével a csapat megfelelő technikai hátteret tud biztosítani nekem a szezon hátralévő részében. Úgy érzem, hogy a mi kategóriánkban, a Moto2-ben a verseny igazán csak most kezdődik. A hátralévő kilenc futamon szeretném bebizonyítani, hogy a legjobbak közé tartozom”- jelentette ki Talmácsi Gábor, aki a vb-sorozatban jelenleg holtversenyben a nyolcadik helyen áll.

A magyar motorossal július közepén bontott szerződést korábbi főtámogatója, a MOL. Újságírói kérdésre Stefano Favaro, a pilóta menedzsere elmondta, hogy a Hungrana csak Talmácsit támogatja, a csapatát, a Fimmco Speed Upot nem.

A megállapodásról összegét üzleti titokként kezelik a felek, a szponzorráció mértékéről Favaro annyit mondott, hogy segítségével a legjobb alkatrészeket tudják biztosítani Talmának, és a szükséges fejlesztéseket is végre tudják hajtani.

A sajtótájékoztatón természetesen szóba került a hétvégi brnói futam is, amelyet közelsége miatt hazai versenynek tekint a 2007-ben a 125 kcm-es kategóriában világbajnok magyar versenyző.
“Általában több tízezren jönnek ki Brnóba, hogy szurkoljanak nekem. Szeretnék úgy szerepelni, hogy ne kelljen csalódottan távozniuk. Az időjárás-előrejelzés alapján lehet, hogy esős pályán kell versenyeznünk. Ilyen körülmények között nem könnyű nyerni, s bár esőben általában jól megy nekem, azért száraz pályán jobban szeretek versenyezni” – mondta Talmácsi.

A pilóta megjegyezte: hamarosan motorjában is tesztelni fogja a környezetbarát alternatív üzemanyagot, amelynek lényege, hogy 50 százalékkal kevesebb a széndioxid-kibocsátása, mint a hagyományos üzemanyagoké, ugyanakkor az oktánszáma 105, ami jelentős teljesítménynövekedést eredményez a gépjárműveknél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik