Élet-Stílus

Változik a közlekedés a Károly körútnál

Új forgalmi rend lép életbe csütörtöktől Budapesten a Károly körúton; a forgalom átkerül az útszakasz VII. kerületi részére, az Astoriánál pedig nem lehet majd az Erzsébet híd felé jobbra kanyarodni.

A Budapest Szíve Program munkálatai újabb fázisba érkeztek, emiatt van szükség a forgalmi rend megváltoztatására – közölte szerdán a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel. Csütörtöktől a Deák tértől a Szabadság híd irányába az Astoriánál nem lehet jobbra kanyarodni, az Astoria – Dohány utca közötti szakaszon a forgalom irányonként egy-egy sávban visszakerül a Károly körút páratlan, VII. kerületi oldalára, az V. kerületi oldalt pedig lezárják.

Eredeti állapotába állítják vissza a jobbra kisívben kanyarodás lehetőségét a Rákóczi útról a Károly körútra, míg a Kossuth Lajos utcáról a Múzeum körútra a kisíves kanyarodási lehetőség továbbra is ugyanott marad. A most átadott új útszakaszon csak ideiglenes burkolat van, ezért a közműszerelvényeket még nem hozták szintbe, azok 3-5 centimétert kilógnak az út síkjából, ezért az autósok fokozott figyelmét kérik. A 9-es busz, illetve a 47-49-es villamos közlekedését a megváltozott forgalmi rend nem befolyásolja.

A Budapest Szíve Program részeként megvalósuló projekt munkálatai június 22-én vízcsőcserével kezdődtek. Azóta volt zárva a Károly körút most ideiglenes burkolattal forgalomnak visszaadott páratlan oldala az Astoria és a Dohány utca közötti szakaszon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik