Élet-Stílus

Hetven forint egy perc Sziget

Idén első alkalommal sms-ben is vásárolhatunk jegyet a Sziget Fesztiválra, ráadásul a fesztiválozó ténylegesen annyi időt fizet ki percalapon, amennyit a bent tölt a rendezvényen, de maximum 13 500 forintot. Kiszámoltuk: kényelmes, de nem túl gáláns a szerdától vasárnapig élő ajánlat.

Csúcsidőn kívül, azaz 23-18 óráig bruttó 35 forint percenként a bulizás, 18-23 óráig viszont bruttó 70 forint. Ez azt jelenti, hogy mondjuk, ha szerdán valaki csak a Madnessre kíváncsi, akkor a ki- és bejutási idővel együtt összesen nagyjából három órát kell kifizetnie. Azaz körülbelül 12 600 forintot. Ez nem nagyon éri meg, hiszen egy normál napijegy csak 12 ezer forint. (Egyébként a percszámlálás egy idő után leáll, és maximum 13 500 forintot kell fizetnie a mobilon vásárolt jegyért, ezért viszont reggel nyolcig bent lehetünk a rendezvényen.)

Ha valakinek késő éjjel támad kedve bulizni, vagy napközben szeretne kimenni, mondjuk a föld fölött 60 méterre meginni egy korsó sört, akkor csak 35 forint percenként a tarifa. Mivel a jegy a beengedő kaputól él, és kifelé szintén ott jár le az érvényessége, a választott programhoz hozzá kell adni minimum egy fél órát. Mindezt összeszorozva az jön ki, hogy egy öt órás csúcsidőn kívüli szigetelésért több mint tizenegyezer forintot kell fizetni.

A jegyeket a mobilvásárlásnál megszokott módon – számlás előfizetők esetén havi számlájukkal utólag, kártyás előfizetők az előre feltölthető egyenlegükből – fizethetik ki.

A szolgáltatás elindításához a +36-70-810-9998-as számra a ’SZIGETJEGY’ szót kell SMS-ben elküldeni. Az elküldött SMS árazása az ügyfél tarifacsomagja szerint normál díjon történik. A további részleteket itt olvashatja.

A kezdeményezés tehát nem teszi olcsóbbá a szigetelést, esetleg azoknak, akiknek a szülei, vagy a munkahelye fizeti a telefonszámlát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik