Élet-Stílus

A nagyok egymásra licitálnak Özilért

A barcelonai kötődésű lapok szerint Mesut Özil gyakorlatilag a Barcelona játékosának tekinthető. A katalánok dolgát nehezíti, hogy egy szerb ügynökön keresztül a Chelsea máris tromfolt, míg a Real Madrid és a Manchester United is ajánlatát fontolgatja.

Kedd délelőtt a Sport, az El Mundo Deportivo és az El Pais is arról számolt be, hogy a katalán és az észak-német klub megegyezett Mesut Özil átigazolásáról, az irányító klubváltása kvázi kész tényként kezelhető.

A 21 éves játékos átigazolása már csak a katalánok vezetőedzőjének, Pep Guardiolának a jóváhagyására vár – amennyiben a szakvezető rábólint az üzletre, Özil Messiékkel együtt kezdheti a következő idényt.

Nem Özil volt azonban Guardiola első számú célpontja. A tréner eredetileg az Arsenal csapatkapitányában, Fabregasban látta a már 30 éves Xavi utódját, és bár a játékos hajlott volna rá, hogy visszatérjen nevelőegyesületébe, az angol klubnak végül sikerült maradásra bírni a 23 éves spanyol középpályást.

A Sport és a madridi Marca ugyanakkor délben már arról adott hírt, hogy a The Timesban megjelenteknek megfelelően a fiatal futballistáért a Chelsea is bejelentkezett, sőt, többet ígért a Barcelona által ajánlott mintegy 10-12 millió eurónál. A 13 millió fontos (mintegy 15.6 millió eurós) licitet az a Vlado Lemics bonyolítja, aki kifejezetten jóban van a brémai sportigazgatóval, Klaus Allofsszal (Carlo Ancelotti azóta kapcsolt “feljebb”, hogy Deco aláírta szerződését a Fluminensével).

A nap folyamán alighanem a Real Madrid és a Manchester United is dönt arról, hogy beszáll-e a licitálásba. Elsősorban az angolok tűntek elkötelezettnek, Sir Alex Ferguson például – megszakítva csapata felkészítését a Chelsea elleni Szuperkupa-döntőre – múlt héten élőben figyelte a Werder Fulham elleni barátságos találkozóját.

A dél-afrikai világbajnokságon bronzérmet nyert Özil remek egyéni teljesítményével hívta fel magára a sztárklubok figyelmét. Özil szerződése 2011 nyarán lejár, így a Werder lassan kénytelen túladni játékosán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik