Élet-Stílus

Edző nélkül az Aston Villa

A tulajdonosokkal folytatott – eredménytelen – huzavona nyomán Martin O’Neill azonnali hatállyal lemondott posztjáról. A birminghami együttes ezzel a Premier League egyik legígéretesebb szakvezetőjét vesztette el.

A korábban a Celtic együttesét UEFA-kupa döntőjéig vezető (s a 2003-as finálét a Jose Mourinho féle Porto ellen hosszabbítást követően 3-2-re elvesztő) O’Neill 2006 nyarától ült a Villa kispadján; legutóbbi három idényében egyaránt a 6. helyig vezette az anyagiakat tekintve a nagy angol klubokkal versenyezni képtelen birminghamieket.

„Nagyon élveztem az Aston Villánál töltött időt” – búcsúzott a sokak által Sir Alex Ferguson manchesteri utódjaként (is) aposztrofált O’Neill a klub hivatalos honlapján. „Kelletlenül távozom egy ilyen remek egyesülettől. A Villa játékosainak, az edzői stáb tagjainak és a szurkolóknak is külön köszönettel tartozom azért, ahogy fogadtak, s ahogy mindvégig kitartottak mellettem. A jövőben is szorítani fogok a Villa sikereiért, ám távoznom kellett – nem tehettem mást”

A klub közleménye szerint átmeneti időre a tartalékcsapat eddigi edzője, Kevin MacDonald veszi át a helyét. A hétfői szakítás hátterében az áll, hogy az 58 esztendős O’Neill és a tulajdonos Randy Lerner nem jutott egyezségre a játékos-igazolásokat illetően.

Az egyesület vezetősége előbb a Manchester City által kért James Milner ügyében hiúsította meg a többre vágyó – s így a keret értékeihez ragaszkodó – észak-ír edző elképzeléseit, majd Nicky Shorey és Ashley Young maradása is kérdésessé vált. Előbbit a West Bromwich szerezte meg, utóbbi a Tottenhammel tárgyal.

Az angol sajtó – és a bukmékerek – szerint O’Neill utódja az amerikai válogatottal kisebb csodát művelő Bob Bradley lehet, a szakember a The Guardiannek úgy nyilatkozott, régóta fontolgatja, hogy Európában is kipróbálja magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik