Élet-Stílus

Brazil exodus a Bundesligába?

Két dél-amerikai világklasszis is a német bajnokságban köthet ki. Egyikük régi ismerősként térhet vissza, a másik spanyolországi és angliai kitérő után mutatkozhat be a Bundesligában.

Bár sokáig úgy tűnt, a Juventus-Wolfsburg vonalon a bosnyák Edin Dzeko kegyeire hajtó olasz egyesület a vevő, a két klub képviselőinek legutóbbi, hétfői találkozóján fordult a trend.

Torinóban, a Juventus főhadiszállásán a két klub sportigazgatója, Giuseppe Marotta és Dieter Hoeness hosszsan tárgyalt. Az olasz sajtó először úgy tudta, a Gallileo Ferrarison továbbra is a balkáni csatár sorsa a kérdés, ám később kiderült: Diegóról van szó. A nyáron alapos erősítésbe kezdő 2009-es német bajnok ugyanis 16 millió eurót ajánl a Werder Bremen korábbi irányítójáért, s a piemontiak annak ellenére hajlandónak mutatkoznak az ügyletre, hogy a dél-amerikai egy éve 25 millióért érkezett. Bár Diego kiváló képességű futballista, a torinói csapatba nem tudott beilleszkedni, és az új szakvezető, Luigi Del Neri elképzeléseibe sem fér bele.

A nem túl fényes idény következtében csökkent az értéke, ráadásul a további célpontokat (Milos Kraszics) kitűző Juve pénzhiányban szenved. A Sky Sport Italia és a Bild úgy értesült, hogy a futballista is szívesen költözne vissza északabbra. Az előkészületi találkozókon eddig remek brazil körül elfogyó levegőről számolt be a torinói Tuttosport is, sőt, a sportlap szerint Del Neri már a hétfői edzésen sem számolt vele; a középpályás a „töltelékekkel”, azaz Grossóval és Salihamidziccsel gyakorolt. Ugyanakkor a napilap úgy értesült, a torinói klub 22 milliót szeretne játékosáért.

Robinho: a kék mez már stimmel (MTI/EPA)

Robinho: a kék mez már stimmel (MTI/EPA)

Az sem kizárt, hogy Diego helyett a wolfsburgi Zvjezdan Misimovic költözik majd Olaszországba, ám a középpályást a Schalke, Fiorentina és az Európa Liga első győztese, az Atletico Madrid is vinné. A torinói vezetés ugyanakkor egy balhátvédet és egy támadót is szeretne igazolni amellett, hogy közel áll a megegyezéshez a CSZKA Moszkvával Kraszics átigazolásáról.

Ha lehet, még Digo esetleges érkezésénél is nagyobb port verhet fel a vb-t is megjárt honfitársa esetleges igazolása. A szintén masszív építkezésbe kezdő – a Realtól Raúlt és Metzeldert is megszerző – Schalke ugyanis bejelentette, tárgyalásokat kezdett Robinho megszerzéséről.

A Kicker úgy tudja, Felix Magath kész mindent bevetni, így az sem kizárt, hogy a spanyolul társalkodási szinten beszélő – félig Puerto Rico-i származású – szakvezető a brazil két egykori klubtársával együtt győzködi majd a szélsőt.

Amennyiben a legszívesebben a Santosban futballozó Robinho nemet mondana, a gelsenkircheniek egy másik ex-madridit, a holland Klaas-Jan Huntelaart igyekeznek becserkészni. A holland sem tudott beilleszkedni, a Real után a Milan csapatában sem kap elég lehetőséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik