Élet-Stílus

A MU ajánlatot tesz Özilért

Az újdonsült angol Szuperkupa-győztes 16 millió eurót kínál a német válogatott fiatal karmesteréért. Sir Alex Ferguson korábban azt nyilatkozta, idén nem erősíti tovább a csapatot, mindez megváltozhat.

Alig 24 órával azok után, hogy a Werder Bremen szakvezetője, Thomas Schaaf sejttette, hogy Mesut Özil marad Brémában, a Manchester United csapatától kiszivárgott: Alex Ferguson menedzser mindent megtesz azért, hogy a fiatal futballistát az Old Traffordra édesgesse.

A skót korábban hangsúlyozta, hogy csapata a továbbiakban passzív szemlélője lesz az átigazolási piacnak, ám a Ferguson féle taktikázást jól ismerők sejtették, hogy a dörzsölt szakvezető csúsztat(hat).

A háttérben Ferguson igyekezett meggyőzni a manchesteri vezetést lépésének jogosságáról, s a Chelsea elleni Szuperkupa-döntő előtt még arra is szakított időt, hogy Londonba ruccanjon, ahol a Craven Cottage-en – szokásától eltérően – személyesen vizslatta kiszemeltjét (a Werder a Fulham csapatával mérkőzött, s a Gera Zoltán vezette angolok 5-1-re legyőzték a félidőben még 1-0-ra vezető észak-németeket).

A The Guardian szerint Ferguson kísérlete sikerrel járt; a klub kész 13.5 millió fontot, mintegy 16 millió eurót fizetni a 2011-ben szabaddá váló 21 éves németért; s alighanem a Werder is belemenne az ajánlatba, bár a németek valószínűleg kikötnék, hogy Özil szerepeljen a Sampdoria elleni, létfontosságúnak ítélt BL-selejtezőn.

A United „mozgását” ugyanakkor Barcelonában, Madridban és Londonban is árgus szemekkel figyelik. A Barca’ korábban meglehetősen nagyvonalú ajánlattal környékezte meg a Werdert (a katalánok idén fizettek volna a futballistáért úgy, hogy csak 2011-ben kellett volna csatlakoznia a csapathoz, ráadásul Hlebet is kölcsönadták volna).

A Real részéről Jose Mourinho még azt a lehetőséget is fontolgatta, hogy Kakát eladja a Chelsea-nek, s a jóval olcsóbb Özilt vezényli a madridi támadók mögé – a portugál mozgásterét azóta szűkítette a 2007-es aranylabdás súlyos sérülése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik