Élet-Stílus

Gera mesterhármast lőtt a Bremennek

Remekül zárta felkészülését a Gera vezérelte Fulham: a tavasszal Európa Liga-döntőt játszó együttes a magyar támadó triplájával kiütötte a Werder Brement.

A Craven Cottage új gyepén zajló találkozót a vendégek kezdték jobban, különösen Pizarro volt elemében. A perui támadó első próbálkozásait még védte Schwarzer, de a 10. percben ő is tehetetlen volt: egy jobboldali beadás után vezetést szerzett a Bremen. A folytatásban támadásban maradt a vendéggárda, de ha már Schwarzer is verve volt, a kapufa sietett a hazaiak mentésére.

A második játékrészben teljesen ellentétes játékkal rukkolt elő a Fulham, köszönhetően cseréinek – köztük Gera Zoltánnak. Az 52. Dempsey percben egalizált, majd a közönség vastapsa közepette átadta helyét a magyar támadónak. Ez volt Mark Hughes első cseréje a mérkőzésen, és telitalálatnak bizonyult, hiszen Gera 11. perc alatt klasszikus mesterhármast szerzett: először egy védhetetlen ballábas lövéssel, utána Zamora beadását követően fejjel, végül Wiese hibáját kihasználva az üres kapuba lőve. Ezzel nem volt vége a magyar válogatottba visszatérő légiós remeklésének: a 86. percben gólpasszal szolgálta ki Eddie Johnsont.

Felkészülési mérkőzés:

Fulham-Werder Bremen 5-1 (0-1)
London, Craven Cottage. Vezette: Probert
Gól: Zamora (53.), Gera (65., 71., 76.), E. Johnson (86.), illetve Pizarro (10.)
Fulham: Schwarzer – Konchesky (65.,Stoor), Pantsil (65.,Kelly), Hangeland, Hughes – Murphy (69.,Greening), Duff (76.,Elm), Etuhu (69., Greening), Dempsey (61., Gera) – Davies (69., Riise), Zamora (76., Johnson)
Bremen: Wiese – Pasanen, Prödl, Mertesacker (56., Boenisch), Fritz – Hunt (46., Marin), Borowski (38., Özil), Frings (46., Jensen), Bargfrede (68., Kroos) – Almeida (46., Arnautovic), Pizarro (75., Wagner)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik