Élet-Stílus

Ferguson: számunkra bezárt a piac

Idén nyáron nem tervez további erősítéseket a Manchester United – erősítette meg a klub menedzsere, Sir Alex Ferguson.

A vörösök nem szórták idén a pénzt: a Fulhamtől megszerezték Chris Smallingot, és szerződtették a világbajnokságon remekelő, mexikói Javier Hernandezt. Ennek ellenére Ferguson kitart álláspontja mellett: nem készülnek nagy név szerződtetésére csak azért, hogy így elégítsék ki szurkolóikat.

Korábban a Dél-Afrikában remekelő Mesut Özilt hozták hírbe a vörösökkel. A Nationalelf üdvöskéjét azért is előnyös lett volna megszerezni, mert folyó szerződéséből már csak egy év van hátra, így ára alkudható. „Elégedett vagyok a rendelkezésemre álló kerettel, nem látok okot arra, hogy bárkit is megszerezzünk. Tudom, a szurkolók azt várják, hogy szerződtessünk valakit, szeretik, ha minden évben érkezik egy nagy név a csapathoz. Csak ezért azonban nem hozunk ide senkit” – nyilatkozta a skót. „Végiggondoltam az ajánlatokat, de nem hozott lázba senki” – tette hozzá.

Ami a leginkább kérdéses támadószekciót illeti, Ferguson eloszlatta a ködöt: „Elégedettek vagyunk fiatal támadóinkkal. Welbeck és Diouf kölcsönben játszik majd, maradnak tehát öten: Berbatov, Rooney és Owen mellett Macheda és Hernandez. Ez elég” – mondta Ferguson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik