Élet-Stílus

Kártérítést kér Robbenért a Bayern

Arjen Robben súlyos sérülése miatt kártérítésre számít a holland szövetségtől a Bayern München.

A holland szélső combizomszakadást szenvedett a bal lábában, s két hónapig nem játszhat – ez akkor derült ki, amikor szabadsága lejártával jelentkezett Münchenben.

A klub igazgatótanácsának elnöke, Karl-Heinz Rummenigge erre reagálva azt mondta: szerinte egyértelmű, hogy a hollandoknak kártérítést kell fizetniük, hiszen ők a felelősek azért, hogy Robben sérülése ellenére pályára lépett a dél-afrikai világbajnokságon.

Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt csapatorvos felelőtlennek tartja holland kollégáit, miután nem diagnosztizálták megfelelően Arjen Robben sérülését, és hagyták játszani.

„Több alkalommal felajánlottam a segítségemet, de egyszer sem fogadták el, pedig idejében meg lehetett volna előzni ezt a súlyos sérülést” – magyarázta Müller-Wohlfahrt.

Arjen Robbent a torna előtt ugyancsak izomsérüléssel kezelték (a magyarok elleni felkészülési meccsen sérült meg), de miután az első két mérkőzést kihagyta, egészen a spanyolok elleni vesztes fináléig minden találkozón szerepelt a holland válogatottban.

Müller hosszabbított a Bayernnel

További két évvel meghosszabbította 2013 nyarán lejáró szerződését Thomas Müller. A 20 éves futballista az elmúlt szezonban „robbant ve”, majd a nyári dél-afrikai világbajnokságon bronzérmes német csapat egyik legjobbjának bizonyult. Hat vb-találkozóján ötször volt eredményes, emellett három gólpasszt is jegyzett, amivel ő lett a torna aranycipőse, valamint egyben a legjobb fiatal labdarúgója is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik