Élet-Stílus

Fegyelmi bizottság előtt a francia focisták

A fegyelmi bizottság elé idézték a francia válogatott öt játékosát, Patrice Evrát, Nicolas Anelkát, Franck Ribéryt, Eric Abidalt és Jeremy Toulalant.

Az érintett futballistáknak a dél-afrikai világbajnokságon lezajlott botrányos eseményekről kell majd beszámolniuk a francia szövetség illetékeseinek.

Evrának csapatkapitányként, Ribérynek az ő helyetteseként, Anelkának pedig az öltözőben történtek miatt kell megjelennie augusztus 17-én a fegyelmi testület előtt.

Mint ismert: a Chelsea csatára a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, emiatt ki is zárták a válogatott soraiból.

Abidalnak azért kell felelnie, mert nem volt hajlandó játszani a dél-afrikaiak elleni zárótalálkozón, Toulalannak pedig azért, mert ő fogalmazta meg a játékosok sztrájkra vonatkozó közleményét.

A szövetség az új szakvezető, Laurent Blanc javaslatára a norvégok elleni barátságos meccsre az összes olyan játékost eltiltotta, aki részt vett a nyári világbajnokságon.

A franciák már a csoportkör után távoztak Dél-Afrikából.

Fabregas marad az Arsenalban

A spanyolok Európa- és világbajnok középpályása, Cesc Fabregas bejelentette, hogy a következő idényt is az Arsenalban tölti el, miután a londoni klub két ajánlatot is visszautasított, amelyet Barcelona tett érte. Arsene Wenger, az angol csapat menedzsere ragaszkodik a spanyol játékoshoz, aki pénteken azt mondta, száz százalékig arra koncentrál, hogy a következő szezonban eredményes legyen az Arsenallal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik