Élet-Stílus

Bravúrban reménykednek a győriek

A Győr nehéz helyzetben, egygólos hátrányban várja a francia Montpellier elleni visszavágót az Európa Liga selejtezőjének harmadik körében.

„Erős csapat a Montpellier, és biztos vagyok abban, hogy hazai pályán még veszélyesebb lesz. Nekünk fel kell nőni a feladathoz és megpróbálni a bravúrt!” – mondta Pintér Attila, a magyar bronzérmes edzője a szerdai, franciaországi edzést követően.

Egy hete, hazai pályán a Győr 1-0-s veresége ellenére becsülettel helytállt az esélyesebb francia csapat ellen, ráadásul egy büntetőtől megfosztotta a játékvezető. Ugyanakkor az is igaz, hogy helyzetet alig tudott kialakítani az ETO, márpedig a továbbjutáshoz, a bravúrhoz Franciaországban gólt, gólokat kellene szereznie.

Az első mérkőzésen bombagóllal nyert a Montpellier (MTI)

Az első mérkőzésen bombagóllal nyert a Montpellier (MTI)

„Tudom, hogy az egygólos vereség után sokan már eltemettek bennünket, de hiba lenne lebecsülni minket. Igenis van esélyünk, noha a Montpellier egy nagyon jó csapat, a gyors kontratámadásainkban lehet fantázia. A jó hír ebben az, hogy ehhez megvannak a kellő labdarúgóink” – nyilatkozta a sportnapilapnak Nicolas Ceolin, a győriek brazil játékosa.

A Montpellier-nek a magyarnál lényegesebben erősebb francia bajnokság előző szezonjában sokáig a végső győzelemre is volt esélye, s ugyan csak ötödik lett, de csak három ponttal maradt el a második Lyontól – kiejtése óriási bravúr, sőt csoda lenne…

Európa Liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Montpellier (francia)-Győri ETO FC, 20:45 (1-0)
Montpellier, Stade de la Mosson, v.: Gestranius (finn)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik