Élet-Stílus

Robben két hónapra kidőlt

Arjen Robben sérülten tért vissza a Bayern Münchenhez, amely két hónapig nem számíthat egyik legjobbjára.

Robben súlyos sérülésére azután derült fény, hogy a nyári szabadságáról visszatért klubjához, a Bayern Münchenhez. A tüzetes orvosi vizsgálatok kimutatták: a bal combjában izomszakadást szenvedett – feltehetően a világbajnokság során.

„Nagyon mérgesek vagyunk, mivel ismét meg kell innunk annak a levét, hogy kiadtunk egy játékost a kezünkből” – közölte Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke.

Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt csapatorvos felelőtlennek tartja holland kollégáit, miután nem diagnosztizálták megfelelően Robben sérülését, és hagyták játszani a vb-n. A 26 éves szélsőt egyébként a dél-afrikai torna előtt ugyancsak izomsérüléssel kezelték.

„Több alkalommal felajánlottam a segítségemet, de egyszer sem fogadták el, pedig idejében meg lehetett volna előzni ezt a súlyos sérülést” – magyarázta Müller-Wohlfahrt.

„Ez a diagnózis valósággal sokkolt azután, hogy nagy reményekkel visszatértem a klubhoz. Rendkívül csalódott vagyok” – nyilatkozta a Bayern honlapján a világbajnoki ezüstérmes holland labdarúgó, akire várhatóan nyolchetes kényszerpihenő vár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik