Élet-Stílus

Ribéry ne legyen válogatott!

A francia sportminiszter szerint a szexbotrányba keveredett Franck Ribéry és Karim Benzema nem méltó arra, hogy szerepeljen a válogatottban.

A szexbotrány ez év elején robbant ki, amikor egy prostituált, Zahia Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban – amikor még csak 16 éves volt – a francia labdarúgó-válogatott több játékosa is fizetett neki szexuális kapcsolatért.

A lány később hozzátette, hogy a játékosok nem voltak tisztában az életkorával.

„Biztos vagyok benne, hogy ártatlanok, de jelenleg nem lenne szerencsés, ha játszanának a nemzeti csapatnak” – nyilatkozta Roselyn Bachelot sportminiszter.

Bár a prostitúció 18 év felett legális Franciaországban, a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért három év börtön is járhat akkor, ha a tettes tudott partnere életkoráról.

Az ügyben a rendőrség két hete hallgatta ki Ribéryt és Benzemát. Ideiglenesen őrizetbe vették őket, de a hétórás procedúrát követően távozhattak.

A két futballista mellett a szintén válogatott Sidney Govou is érintett az ügyben, ugyanakkor ő idén vette igénybe a nő szolgáltatásait, amikor az már nagykorú volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik