Élet-Stílus

Nem adja fel a Loki

Jelentős hátránya ellenére a bajnok Debrecen nem adja fel a svájci FC Basel elleni BL-selejtezős párharcot.

A magyar bajnok egy hete egyenrangú ellenfele volt a svájci bajnoknak, sőt, több helyzete volt, ennek ellenére 2-0-ra kikapott, így a továbbjutást illetően az esélye minimálisra csökkent. A debreceniek ugyanakkor nem csomagoltak be fehér zászlókat a bőröndökbe: irigylésre aligha méltó helyzetük ellenére nem adják fel a párharcot.

„Ahogyan a budapesti mérkőzésen, úgy a kinti találkozón is biztosan lesznek lehetőségeink, ezeket megpróbáljuk kihasználni, akkor pedig bármi előfordulhat. Ha sikerülne az elején gólt rúgnunk, akkor lehet esélyünk” – nyilatkozta a Hajdú-Bihari Naplónak Fodor Marcell, a DVSC védője, aki szerint akkor sem kellene szégyenkezniük, ha a BL helyett az Európa Liga csoportkörében szerepelne ősszel a magyar bajnok. (Ehhez egyébként a második számú kupasorozatban is le kell győzni majd egy ellenfelet).

„Tavaly a csoportba kerülés hatalmas bravúr volt, amit nyilván nagyon szívesen megismételnénk, ám ha egy esetleges Európa Liga-csoportkört sikerülne megcsípnünk, az is óriási teljesítmény lenne, miután magyar csapatról van szó…” – tette hozzá Fodor.

A Debrecen küldöttsége kedden délelőtt indult el Svájcba, s a 19 főt számláló keretben ezúttal helyet kapott az első összecsapást betegség és sérülés miatt kihagyó Kabát Péter és Laczkó Zsolt is – akárcsak a macedón mellett svájci útlevéllel is rendelkező Mirszad Mijadinoszki, aki klubja honlapján beszélt a Baselről.

„Az első mérkőzésen nem érdemeltünk vereséget, de a Basel annyival volt jobb, hogy a kevés lehetőségét is gólokra tudta váltani” – vélte az Újpesten is megfordult játékos, aki szerint a Loki van annyira jó csapat, hogy az erős ellenfelekkel is felvegye a versenyt. Más kérdés, hogy ez mire lesz elég Baselben (a mérkőzés szerdán este 8-kor kezdődik). Mijadinoszki az esélyekről nem nyilatkozott, de azt nem titkolta: nehéz meccsre számít.

Alighanem így is lesz, mivel a Basel nagyszerű formában van, az idén még hibátlan. A bajnokságban a Zürichet 3-2-re, a Sion 2-1-re, legutóbb a St. Gallen pedig 3-0-ra győzte le. Utóbb a gólokon Alexander Frei, Federico Almerares, valamint a Loki elleni odavágót eltiltás miatt kihagyó Gilles Yapi-Yapo osztozott. Az elefántcsontparti játékosnak kellemes emlékei vannak a Lokival kapcsolatban, hiszen a Young Boys labdarúgójaként 2008 nyarán, UEFA-kupa-selejezőben már betalált a DVSC kapujába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik