Élet-Stílus

Küzdelmes vereség a britektől

A nők után a férfi kosarasok is elveszítették első mérkőzésüket az Eb-selejtezőben: Mészáros Lajos csapata Nagy-Britanniától kapott ki.

A megfiatalított-átalakított magyar csapat nem ijedt meg az NBA-t megjárt játékosokkal kiálló britektől, és Vojvoda, valamint Molnár révén megnyerte a nyitónegyedet.

A szolnoki tiszaligeti csarnok közönsége által űzött magyar csapat a folytatásban is állta a sarat, noha a túloldalon a hat éve a Chicago Bullst erősítő Loul Deng, illetve a Dallasban és San Antonióban is megfordult Pops Mensah-Bonsu is egyre inkább elkapta a fonalat. Valamelyest csökkent az iram, öt perc alatt csak összesen 16 pont született, miközben egyre több vendégakció végződött kosárral. Néhány kétséges bírói ítéletet követően tíz pontra megléptek a szigetországiak, a félidőben 42-54 volt az állás.

Nagy csatában kapott ki a magyar válogatott (MTI)

Nagy csatában kapott ki a magyar válogatott (MTI)

Fordulás után egy „harapósabb” magyar válogatott tért vissza a parkettre, amely Hanga és Lóránt szárnyalásával három pontra feljött (55-58), a vendégeknél Deng ekkor már 27 pontnál tartott.

A harmadik játékrész végére az elképesztő feltámadást bemutató házigazdák utolérték a briteket (64-64), sőt az utolsó szakasz már 69-67-ről indult! A rivális azonban 71-67-ről egy 7-0-s sorozatot produkált, onnantól fej fel mellett haladt a két együttes. A hajrában ugyanakkor több magyar kísérlet is kiszédült a gyűrűből, a kiegyensúlyozottabb brit válogatott pedig élt a lehetőségekkel, így hazai vereség lett a találkozó vége.

Eb-selejtező, 1. forduló, B csoport:
Magyarország – Nagy-Britannia 82-91 (29-27, 13-27, 27-13, 13-24)
Legjobb dobók: Hanga 20, Vojvoda 18, Lóránt 15, Horváth 12, illetve Deng 32, Reinking 16, Mensah-Bonsu 14, Clark 14

A csoport másik mérkőzésén:
Ukrajna-Macedónia 58-71

Ajánlott videó

Olvasói sztorik