Élet-Stílus

A világ legszebb úszómedencéi

Bár a medencék kinézete egy igazi kánikulai napon vajmi keveset számít, jó néhány olyan csobbanóhely van, amit csak nézni is gyönyörűség.

A világ legszebbjei között akad teljesen mesterséges, természetes, egyszerű, barokkos, kortárs és ötletes is, ami mindegyikben közös – a vízen kívül természetesen – a különlegességük. Néhány medencét saját használatra rendeltek és készítettek szerencsések, ahogy például az amerikai Hearst Castle városában található Neptun poolt is: William Randolph Hearst sajtómágnás még 1920-ban építtette a hozzá tartozó épületegyüttessel.

Nem maradnak el a magánszemélyek mögött a hotelek, szállodák exkluzív medencéi sem. Dallasban a Joule Hotel medencéje nemcsak a fürdőzőknek szemet gyönyörködtető látvány, hanem az utca emberének is. A tetőteraszra tervezett medence ugyanis benyúlik a főutca fölé. Egy fokkal még tovább is megy a szingapúri Marina Bay luxushoteljének tetején található feszített vizű medence: a szerencsés vendégek a vízben úszva gyakorlatilag az egész várost beláthatják.

A legszebbek között természetesen helyet kapott a budapesti Gellért gyógyfürdő, a Széchenyi gyógyfürdő, a Las Vegas-i medence, melynek különlegessége a beépített akvárium és a benne úszkáló jó néhány cápa, és nem maradt ki a világ legnagyobb fedett medencéje sem; a Japánban található Ocean Dome hűen idézi a tengerpartok hangulatát.

Ajánlott linkek:

Lélegzetállító medencék (Világutazó Blog)
A világ legkülönlegesebb úszómedencéi (opentravel)
San Alfonso del Mar (xMagazin)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik