Élet-Stílus

Nincs magyar döntős női légpuskában

Nem sikerült döntőbe kerülniük a magyar versenyzőknek női légpuskában a müncheni olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokság második versenynapján.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a három induló közül az elsőéves felnőtt, mindössze 21 esztendős Karmacsi Ildikó volt a legjobb, ő 394 körös teljesítménnyel zárta a 40 lövéses alapversenyt, ami a 36. helyhez volt elég a 135 fős mamutmezőnyben. A másik két magyar, Miskolczi Julianna és Joó Éva egyformán 393 kört ért el, előbbi a 43., utóbbi pedig a 46. pozícióban végzett. A csapatversenyben a 30 trió közül a 13. helyhez volt elég az 1180 körös összteljesítmény.

A nyolcas döntőbe kerüléshez 397 kör kellett, pontosabban az sem volt elég mindenkinek, mivel ezzel az eredménnyel hatos holtverseny alakult ki a hatodik helyen, így szétlövés döntött a három finalista pozícióért.

“Azt hozták a lányok, amit ebben az évben mutattak, sőt a hazai válogatókon egy-két körrel el is maradtak a mostani eredményeiktől, úgyhogy nem lehetünk elégedetlenek, persze ebben a mezőnyben sajnos ez nem lehetett többre elég” – nyilatkozta az MTI-nek Münchenből Oroszi Edit korábbi szövetségi kapitány, az utánpótlás jelenlegi vezetője.

A versenynap másik számában, férfi szabadpisztolyban nem volt magyar résztvevő. Valamennyi sportág közül a mostani sportlövő-vb-n osztanak először londoni kvótákat. A magyar csapat szombaton Sidi Péter révén férfi légpuskában szerzett egyet, miután a komáromi lövő ezüstérmes lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik