Élet-Stílus

Barrichello szerint Schumacher nem volt sportszerű

Rubens Barrichello élesen bírálta egykori ferraris csapattársát, a német Michael Schumachert, aki a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj hajrájában egy veszélyes manőverrel majdnem a falhoz szorította őt.

“Én a tisztességes küzdelmet szeretem, de ez nem volt fair – nyilatkozta a Williams brazil versenyzője a német RTL-televíziónak. – Szabályszerű gokartos manőver volt. Ha ő még előttem fel akar szállni a mennyekbe, ám legyen, de én nem akarok meghalni. Ez volt eddigi pályafutásom legveszélyesebb helyzete.”

A hétszeres világbajnok Schumacher nem ismerte el, hogy hibázott volna a 66. körben: “Másképp ítélem meg a történteket” – fogalmazott a német pilóta. – “Úgy vélem, volt elég helye a célegyenesben, hogy elférjen mellettem. Mindenesetre kétségtelen, szerettem volna megnehezíteni a dolgát, amennyire csak lehetséges.”

Schumacher akcióját követően a versenybíróság azonnal jelezte, vizsgálni fogják a történteket. A leintés után döntöttek, a német versenyzőt a következő futamra tízhelyes rajtvisszasorolással büntették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik