Élet-Stílus

Jó szereplést ígér az úszók kapitánya

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Kiss László szerint sok örömet fog szerezni az 59 versenyző alkotta magyar csapat a szurkolóknak az augusztusi Európa-bajnokságon.

„Becsületes és jó felkészülésen vagyunk túl. Szerencsére se sérülés, se betegség nem hátráltatott minket, így bátran kijelenthetem, hogy a Margitszigeten sok örömet okozhatunk a kilátogató magyar közönségnek” – mondta sajtótájékoztatón a szakvezető.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség és a kontinensviadal szervezőbizottságának elnöke kiemelte, hogy „a problémák nagy részén túl vannak, most már csak előre tekintenek”, s reményei szerint a magyarok sikereitől lesz hangos az esemény. Gyárfás reméli, hogy időjárás nem nehezíti meg dolgukat úgy, mint négy évvel ezelőtt.
Hosszú Katinka, a 400 méteres vegyesúszás Amerikában tanuló bajai világbajnoka kijelentette, hogy ó formában várja a versenyt, s mindenképpen győzni szeretne.

Az olimpiai ezüstérmes, sokszoros vb- és Eb-első Cseh László szintén bizakodó, s 25 éves korával indokolta, hogy egyéniben „csak” a két vegyesszámban áll rajthoz, de hozzátette, így legalább csak erre kell koncentrálnia, s jobb esélye lehet a nyerésre.

„Jó dolog újra úszni, még ha ez kicsit más is, mint amit megszoktam” – jelentette ki a nyíltvízi úszásra váltott korábbi kiválóság, Risztov Éva. „Most már ebben is van tapasztalatom, eddig három versenyem volt, s megnyertem két Európa Kupa-futamot, de persze a balatoni Eb lesz az igazi erőpróba, amelyen le tudom szűrni, hol is tartok.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik