Élet-Stílus

Maradona padlóra került

A távozó argentin kapitány, Diego Maradona szerint szövetség elnöke, Julio Grondona hazudott neki, Carlos Bilardo menedzser pedig elárulta őt.

Az egykori futballidol megerősítette, hogy maradni akart a posztján, de Grondona és Bilardo miatt ez lehetetlenné vált, emiatt „mélységesen el van keseredve”. Úgy fogalmazott, hogy különösen fájó neki Bilardo viselkedése, aki az őt segítő stáb tagjaként hagyta cserben: „A háttérben az én megbuktatásomon munkálkodott”.

Korábban jó és eredményes kapcsolatokat ápoltak egymással a felek, ugyanis Bilardo volt a szakvezetője annak az argentin válogatottnak, amely 1986-ban Maradona irányításával világbajnok lett Mexikóban.

Az „Isteni Diego” szövetségi kapitányi pozíciója a dél-afrikai világbajnokságon rendült meg, miután csapata a negyeddöntőben 4-0-ra kikapott a németek válogatottól.

Maradona átmeneti hezitálás után maradni akart tisztében, de Grondona ezt ahhoz a feltételhez kötötte, hogy váljon meg több szakmai segítőjétől, erre azonban a kapitány nem volt hajlandó. „Az elnök Dél-Afrikában, az öltözőben tanúk előtt jelentette ki, hogy elégedett a tevékenységemmel, és azt akarja, hogy folytassam a munkát. Argentínába visszatérve azonban a dolgok megváltoztak” – nyilatkozta szerdai sajtótákoztatóján.

„Én nem hazudtam Maradonának, az egyetlen, amit kértem tőle, hogy bizonyos változtatásokat hajtson végre” – reagált a volt kapitány szavaira a szövetség elnöke.

A 49 éves Maradonát hivatalosan nem menesztették, hanem lejárt szerződését nem hosszabbították meg, az indoklás szerint „áthidalhatatlan nézetkülönbségek” miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik