Élet-Stílus

Bravúr lenne a Győr továbbjutása

A Debrecen szerdai vereségét követően az Európa Ligában érdekelt Győrre is nehéz feladat vár, mivel a francia Montpellier-t fogadja a selejtezősorozat harmadik fordulójának első meccsén.

A bajnokságban bronzérmes Győr az első két akadályon magabiztosan jutott túl, miután a szlovák Nitrát 5-3-as, a kazah Atyraút pedig 5-0-ás összesítéssel búcsúztatta.

Most azonban magasra került a léc, hiszen Pintér Attila csapata Montpellier-vel került szembe, amelynek a Ligue 1 előző szezonjában sokáig a végső győzelemre is volt esélye, s ugyan csak ötödik lett, de csak három ponttal maradt el a második Lyontól.

„Szeretnénk hazai pályán előnyt szerezni, és nagyon sokat jelentene, ha a vendégek nem tudnának gólt rúgni. Mindent el kell követnünk csütörtökön, hogy közönségünk előtt előnyt tudjunk kiharcolni a visszavágóra” – nyilatkozta az MTI-nek Pintér Attila.

A BL selejtezőjében a kiesés szélére került Debrecen mellett már csak a Győr van versenyben a magyar kupacsapatok közül, ugyanis a ZTE az Európa Ligában már a selejtező első körében elbukott, miután alulmaradt az albán FK Tiranával szemben.

Ugyancsak ebben a sorozatban a Soproni Ligában ezüstérmes Videoton a selejtező második fordulójában kapcsolódott be a küzdelmekbe, ugyanakkor mindjárt az első párharcát elveszítette, a szlovén Maribor összesítésben 3-1-gyel búcsúztatta.

EL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Győr-Montpellier (francia), 20:30
Győr, EZO Park, v.: Borski (lengyel)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik