Élet-Stílus

BL: még nem dőlnek hátra a bázeliek

A Loki 2-0-ás hazai veresége miatt aligha reménykedhet a továbbjutásban, ugyanakkor a svájci bajnok udvarias szakvezetője amondó, a párharc még nem dőlt el. Bárcsak igaza lenne...

Thorsten Fink, az FC Basel szakvezetője csapata 2-0-ás győzelmét követően nagyon diplomatikusan nyilatkozott az esélyekről. „Úgy gondolom, kedvező helyzetből várhatjuk a visszavágót, ám még nem dőlt el a továbbjutás” – mondta a német edző.

Sajnálatos tény ugyanakkor, hogy a BL-párharcot innen már csak a Basel bukhatja el. Azzal együtt persze, hogy a svájci bajnok – amely a szezonban valamennyi meccsét megnyerte – nem tűnik félelmetes csapatnak, szervezett, labdabiztos és fizikailag is rendben van, de játékban nem ügyesebb a Lokinál. Legfeljebb szerencsésebb.

A Lokinak ugyanis több ziccere volt, de ezek kimaradtak, míg a vendégek egy megpattanó, majd egy távolról jól eltalált lövéssel a továbbjutás küszöbére léptek.

Kétszer került a labda a Loki kapujába (MTI)

Kétszer került a labda a Loki kapujába (MTI)

A magyar bajnokcsapatról jó véleménnyel lévő Fink az eredménnyel elégedett volt, a játékkal kevésbé. Bizonygatta, hogy csapata tud ennél jobban is futballozni.

Herczeg: többet érdemeltünk

„Úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget ezen a mérkőzésen, több helyzetünk volt. Tudomásul kell venni, hogy van egy reális különbség, és hiába volt kiegyenlítettebb a játék, valamiért mégis ők nyertek. Valamiben jobbak” – nyilatkozta Herczeg András.

A Debrecen klubmenedzsere nem magyarázkodásnak szánta, inkább tényként közölte, hogy a tavaszi alapcsapatból heten nem léphetek pályára, az új játékosok pedig még nem tudtak beépülni a gárdába, ráadásul Szakály Péter és Kabát Péter megbetegedett, Laczkó Zsolt sérült. „Egy magyar csapatnak, ha nemzetközi porondon játszik, minden labdarúgójára szüksége van, hogy fel tudja venni a versenyt. A vereség ellenére a játékosok minden dicséretet megérdemelnek, mert nagyon küzdöttek” – tette hozzá.

A 17 éves fiú volt a hős

A meccs hőse értelemszerűen a svájci csapatból került ki. Az UEFA honlapja is külön kiemelte Granit Xhakát. A 17 éves, korosztályos világbajnok játékos csereként lépett pályára, és a 92. percben 25 méterről nagy gólt lőtt a bal alsó sarokba. Nem szívesen mondjuk ki, pontosabban írjuk le, de ezzel vélhetően a továbbjutást is eldöntötte.

„Még csak 17 éves, de már most kiválóan lő. Ezzel együtt türelmesnek kell lennie, hiszen nem biztos, hogy hirtelen minden meccsen játszani fog. Nagy jövő előtt áll, de fokozatosan kell beépíteni a csapatba” – mondta Xhakával kapcsolatban a bázeli edző.

Fink ehhez hozzátette: „Xhaka és Valentin Stocker jó helyzetbe hozott minket, de tűzben kell tartanunk a csapatot, hogy a jövő héten ismét le tudjuk győzni a DVSC-t”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik