Élet-Stílus

Pars bronzérmes az Európa-bajnokságon

Pars Krisztián bronzérmet szerzett kalapácsvetésben a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon. Németh Kristóf 73,93-mal kilencedik helyen végzett.

Pars a döntőben 79,06 méterrel érte el legjobbját, sokáig ennél csak a világranglista-vezető szlovák Libor Charfreitag tudott jobbat, aki 80,02 méterrel nyerte a versenyt. Az utolsó sorozatban azonban az olasz Nicola Vizzoni hat centiméterrel Pars elé került.

„Jól kezdtem, másodikra sikerült is 79 métert elérnem, de abban a dobásban több volt, csak az edzéshiány miatt sajnos hiányzott az erőm. Nem számoltam azzal, hogy Vizzoni megelőzhet, az ezüstnek jobban örültem volna. Javasoltam edzőmnek, Németh Zsoltnak, hogy óvjuk, mivel Charfreitag győztes dobásánál tisztán kilépett” – mondta Pars.

A szombathelyi nehézatléta először szerzett érmet nagy világversenyen – mivel a pekingi olimpiai ezüstjének a sorsa még nem dőlt el -, s Eb-bronzérmének értékét növeli, hogy egész évben sérülésekkel és betegségekkel küszködött.

Petráhn Barbara a kevés nevező miatt rögtön a döntőért futhatott 200-on, de 53.78-cal, futamában hatodikként búcsúzott. A sérülten versenyző Szemeti Péter 3:52.14-gyel 26. lett 1500-on. A női 10 ezer méter döntőjében Papp Krisztina 32:49.05 perccel nyolcadikként ért célba, Erdélyi Zsófia pedig a 13. helyen zárt 34:57.77-tel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik