Élet-Stílus

Kokó kell a netezőknek

Olvasóink szavazatai alapján Kovács Kokó Istvánt akarja a magyar a nemzeti olimpiai bizottság elnökének.

Ahogy tegnap írtuk: ősszel új elnököt választ a Magyar Olimpiai Bizottság, miután eddigi vezetője, Schmitt Pál előbb az Országgyűlés, majd a köztársaság elnöke lett. A legesélyesebb utódnak jó ideig Atlanta olimpiai bajnok bokszolóját, Kovács Kokó Istvánt tartották a hozzáértők. Mellette szóba került még a Szöulban duplázó kajakos, Gyulay Zsolt is.
Aztán a minap már a szintén Szöulban bajnok tornászt, a ma fideszes országgyűlési képviselő Borkai Zsoltot kezdték emlegetni favoritként.

Öt nevet bocsátottunk szavazásra: Kovács Kokó István, Gyulay Zsolt, Borkai Zsolt, Schmitt Pál, Orbán Viktor.

A regnáló miniszterelnök az országgyűlési választásokon bő kétharmadot szerzett, ám most nálunk az egyötöd sem jött össze neki; igaz, ő aligha vágyik a MOB-elnökségre.

A posztról távozó Schmitt Pálnak (kakukktojás) mindössze másfél százalék jutott – nem ugrottak be olvasóink a provokációnak.

A reális jelöltek közül Gyulay Zsolté a bronz (6 százalék), Borkai Zsolté az ezüst (12,3 százalék), és Kokóé az arany, méghozzá majdhogynem minősített többséggel (bő 60 százalék).

Ha a Magyar Olimpiai Bizottság 166 tagja netezőinkhez hasonlóan gondolkodik, hamarosan Kokó lesz a főolimpikonunk, legalábbis ami az adminisztrációt illeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik