Élet-Stílus

Vége a Maradona-korszaknak Argentínában

Lapértesülések szerint hosszú vívódás után eldőlt, hogy Diego Maradona elköszön az argentin válogatottól.

Bár az argentin válogatott már a negyeddöntő után távozott a dél-afrikai vb-ről, az ország labdarúgó-szövetsége szerette volna, ha Maradona marad a szövetségi kapitány, annak ellenére, hogy csapata már a selejtezők során sem tejesített valami meggyőzően.

A játékosként világbajnok, edzőként azonban zöldfülűnek számító „isteni Diego” eleinte a távozását sejtette nyilatkozataival, majd hétfőn mégis egyeztetett a folytatásról Julio Grondonával, a szövetség elnökével. Hírlik, hogy a jelenlegi szakvezető feltételekhez kötötte a további szerepvállalását, ezekben azonban nem jutottak dűlőre a felek.

Valami véget ért (MTI/EPA)

Valami véget ért (MTI/EPA)

A banánhéj állítólag a szakmai stáb összetétele volt. Maradona ragaszkodott a segítőihez a szövetség viszont nem. Bár egyelőre nem jelentették be a Maradona-korszak végét, a jövőben minden bizonnyal új szakvezető irányítja majd a válogatottat, ha néhány nap alatt nem lesz nagy fordulat az ügyben. S ezt sokan aligha bánják…

A Goal.com dél-amerikai kiadásán a németek elleni zakó óta lehetett szavazni arra, hogy ki legyen a kapitány, és a voksolást Maradona csúnyán elveszítette, mindössze 17.86 százalék szerepelt a neve mellett, míg Carlos Bianchi 35.71-gyel végzett az élen.

Maradona posztjára Bianchi mellett Marcelo Bielsa, Gerardo Martino, Claudio Borghi és Angel Cappa lehet esélyes, de a közelgő barátságos mérkőzésen, az írek ellen vélhetően Sergio Batista, az U20-as nemzeti csapat szakvezetője irányítja majd az Albicelestét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik