Élet-Stílus

Házasság: csak pénz és gyerek miatt?

Egy kenyai felmérés szerint a ma házasságait szerelem helyett a pénz és a közös gyerek tartja egyben.

A vizsgálatból kiderült az is, hogy a válások száma azért emelkedik meredeken, mert a pénz nem elég erős indok, hogy két embert összetartson. Az anyagiak miatt kirobbanó veszekedések és a hűtlenség vezető ok abban, miért megy tönkre annyi házasság Kenyában. A megkérdezésben megpróbálták felmérni, hogy hogy érzik magukat az emberek a házasságaikban: ebből kiderült, hogy csupán 40%-uk tartja boldognak a házasságát.

A többiek boldogtalanok és bizonytalanok a kapcsolatukat illetően. Nem csoda: 10 megkérdezettből csak egy válaszolta, hogy szerelem kapcsolja házastársához, míg 10-ből hatan azt állították, hogy már csak és kizárólag a gyermekek miatt vannak együtt, de vezető oknak számít az anyagi biztonság is. Ezek után az már-már egyértelmű, hogy a többség nem választaná újra jelenlegi párját, ha még egyszer házasodhatna.

Ha a kapcsolat kihűlt és a szenvedély elmúlt, többen kezdik el másnál keresni a boldogságot. Mind a megkérdezett férjek, mind a feleségek elismerik, hogy a házasságon kívüli kapcsolatok poligámiához hasonló intézménye létezik, sőt sokan el is fogadják. A nők 11 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem bánja, ha férje egy második, ún. társfeleséget választ magának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik