Élet-Stílus

Három magyar döntős az atlétikai Eb-n

Pars Krisztián és Németh Kristóf kalapácsvetésben, Márton Anita súlylökésben döntős a Barcelonában zajló atlétikai Európa-bajnokságon.

Pars Krisztián csak utolsó kísérlete során biztosította helyét a szerdai fináléban, igaz, a harmadikra dobásában 76,48 méterrel meg is nyerte selejtezőcsoportja küzdelmeit. Nála jobb eredményt csak a világranglista-vezető, szlovák Libor Charfreitag (77,70) ért el.

Németh Kristóf ugyancsak az utolsó próbálkozásával teljesítette a szintet, 74,28 méterrel összesítésben a kilencedik helyen lett a 12 versenyzőt felvonultató döntő tagja.

A női súlylökés fináléjában s lesz magyar versenyző, Márton Anita, aki 17,84 méterrel elsőre a 17,50-es szint fölé lökte a súlygolyót, összesítésben a nyolcadik helyen került a legjobbak közé, végül 11. lett. Lukács Máté ugyanakkor nem járt szerencsével a 400 méteren, miután a selejtezős futamában a hatodik, utolsó helyen ért célba (47.74).

Helebrandt Máté 14 kilométer megtétele után feladta a 20 kilométeres gyaloglást. Csoma Ferenc edző az MTI-nek elmondta, hogy a magyar gyalogló már korábban panaszkodott a gyomrára. A számot a mindössze 19 éves orosz Sztanyiszlav Jelemjanov nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik