Élet-Stílus

Komanék kikaptak Portóban

A Sampdoria folytatta felkészülését a közelgő idényre. A genovai gárda Portóban lépett fel, s négy, világbajnokságot is megjárt játékosa nélkül 2-1-re kikapott a Dragao stadionban. Koman Vladimirt a hajrában cserélte le edzője.

A korábban a Bőcs elleni barátságos találkozón két gólt szerző Koman ezúttal kevesebbet csillogott, ám feladatát így is megoldotta. A Samp különböző okok miatt Palombo, Pazzini, Ziegler, Padalino, Semioli, Padelli és Mustacchio nélkül lépett fel Portóban, s szűk harminc percig csak „kereste a labdát”.

A portugálok Fernando remek szabadrúgásával szereztek vezetést, s előnyüket Hulk messziről megduplázta – jó harminc méterről eleresztett lövésénél Curcinak esélye sem volt. Kétgólos hátrányban a Bajnokok Ligájára (is) készülő Samp megrázta magát, Cassano két csellel betört a tizenhatoson belülre, s mivel Rafa kezezett, a támadó magabiztosan értékesítette a tizenegyest.

Ezt követően a mérkőzés vesztett intenzitásából, a portugálok igyekeztek tartani az előnyt, a fiatalokra épített olaszok is elégedettnek tűntek az eredménnyel. A szünetben történő cserék következtében egy komoly helyzet alakult ki: a hajrában Poli maradt egyedül a kapu előtt, de hibázott.

A Sampdoria ugyanakkor vesztett egy embert: a nyolcadik percben megsérülő Accardira bő egy hónapig nem számíthat Domenico Di Carlo szakvezető.

barátságos mérkőzés

Porto-Sampdoria 2-1 (2-1)
Dragao stadion, 39 ezer néző. Vezette: Sousa (portugál)
Gól: Fernando (21.), Hulk (24.), illetve Cassano (28., 11-esből)
Porto: Helton (Beto, 46.) – Miguel Lopes (Sapunaru, 64.), Maicon, Rolando (Sereno, 46.), Rafa – Joao Moutinho (Belluschi, 46.), Fernando (Castro, 75.), Ruben Micael (Souza, 64.) – Hulk (Varela, 64.), Falcao (Ukra, 84.), Rodriguez (James, 46.).
Sampdoria: Curci – Stankevicius, Gastaldello, Lucchini (Volta, 64.), Accardi (Cacciatore, 8.) – Mannini (Bianco, 86.), Dessena (Obiang, 86.), Poli (Tissone, 64.), Koman (Rossini, 75.) – Cassano (Foti, 75.), Pozzi (Marilungo, 64.).

További mérkőzések:
DC United-Portsmouth 4-0
Sydney FC-AEK Athén 3-5
Blackburn-Rangers 1-2
Union Berlin-Deportivo La Coruna 3-3
Racing Genk-Trabzonspor 0-1
Werder Bremen-Santander 3-1
Valencia-al Hilal 2-0
Varese-Milan 2-0
Altach-Leverkusen 0-2
Sporting-Tottenham 2-2
Porto-Sampdoria 2-1
NY Red Bulls-Manchester City 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik