Élet-Stílus

Ausztráliában is szemlézik Hajdu Szabolcs filmjét

Ausztráliában is bemutatják Hajdu Szabolcs legutóbbi játékfilmjét, a Bibliothéque Pascalt. Az alkotást a melbourne-i nemzetközi seregszemle tűzi műsorra.

Mint arról a Magyar Filmunió beszámolt, az 59. alkalommal megrendezett ausztrál fesztiválon 50 ország mozgóképeit – köztük Hajdu Szabolcs rendezését – mutatják be. A Bibliothéque Pascal így sikeres európai és amerikai szereplések után Ausztráliában is bemutatkozik.

“Ausztrália The Age című mértékadó napilapja a melbourne-i fesztivál kiemelkedő filmjeként hirdeti honlapján a Bibliothéque Pascalt” – közölte a filmunió.

Hajdu Szabolcs filmje egy fiatal lány, Mona Papru utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának a története. A főszerepben Török-Illyés Orsolya látható. A Magyar Mozgókép Közalapítvány által támogatott Bibliothéque Pascal magyar-német-angol koprodukcióban készült, s februárban elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját.

Hajdu Szabolcs filmjét is beválogatta a nemzetközi szakmai zsűri az Európai Parlament filmművészeti elismeréséért, a Lux-díjért versenyző tíz alkotás közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik