Élet-Stílus

Csoportgyőztes a Kemény-csapat

Csoportgyőztesként jutott az elődöntőbe férfi vízilabda-válogatottunk, miután 11-8-ra nyert a házigazda olasz együttes ellen a az olaszországi Siracusában zajló nemzetközi felkészülési tornán.

A Siracusa melletti Acirealéban megrendezett találkozót remekül kezdték a mieink. Különösen Hosnyánszky volt elemében, akinek vezérletével elhúztunk 5-1-re, gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést. A folytatásban is olajozottan működött a magyar gépezett, két góllal nyerve a második negyedet.

A harmadik felvonás Varga Dénes szép góljával indult, majd egy rövid hullámvölgy után megint hengerelt a magyar válogatott. A záró játékrészben aztán feltámadtak az olaszok, sorozatban négyszer voltak eredményesek, ám Szivós lélektanilag fontos pillanatban újabb magyar gólt szerzett, amire Feugo válaszolt, beállítva a 11-8-as végeredményt. Mivel az eddig pont nélküli oroszok legyőzték a magyarokat verő görögöket, a Kemény-csapat lett a csoportgyőztes.

“Három negyeden át nagyon jól játszottunk, de a végét elrontottuk. Fokozatosan fáradtunk, a vége felé három játékosunk is kipontozódott. Nagyon kellemetlen volt 30-32 fokos vízben játszani, a szünetben zuhanyozni kellett. Az első naphoz képest a másodikon jobban, most pedig még jobban játszottunk” – mondta az MTI-nek Kemény Dénes.

B-csoport, 3. forduló:

Magyarország-Olaszország 11-8 (5-2, 2-0, 3-1, 1-5)
Magyar gólszerzők: Hosnyánszky 4, Szivós, Varga Dénes 3-3, Madaras 1

A csoport másik mérkőzésén:
Oroszország-Görögország 9-8

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Olaszország 6, 3. Oroszország 3, 4. Görögország 3

A-csoport, 3. forduló:
Kazahsztán-Kanada 10-9
Egyesült Államok-Németország 9-9

A csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 7 pont (33-20), 2. Németország 7 (33-27), 3. Kazahsztán 3, 4. Kanada 0

A szombati elődöntőben:
Magyarország-Németország 19:00
Olaszország-Egyesült Államok 20:30

Az 5-8. helyért:
Kanada-Oroszország 16:00
Kazahsztán-Görögország 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik