Élet-Stílus

Kizárták a Mallorcát az Európa Ligából

Az európai szövetség (UEFA) kizárta az Európa Liga 2010/11-es küzdelmeiből a pénzügyi gondokkal küzdő Mallorcát.

Az együttes az előző szezonban az ötödik helyen zárt a Primera Divisiónban, s megszerezte az indulási jogot, azonban az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága szerint a klub nem teljesítette maradéktalanul a szerepléshez szükséges feltételeket.

„Az egyesület nem az UEFA klubokra vonatkozó szabályozásának megfelelően kapott licencet, és nem teljesítette azokat a kötelezettségeket, amelyeket ez a rendelkezés előír” – indokolta a kizárást hivatalos közleményében a kontinentális szervezet.

Egy korábbi kimutatás szerint a Mallorcának nagyságrendileg 85 millió eurós adóssága van. A klub – amely meglepődött az UEFA döntésén – három napon belül fellebbezhet.

„Mélységesen csalódottak vagyunk és sajnáljuk ezt az ítéletet, amely példa nélküli, s amelyet nemcsak nekünk, de a szurkolóinknak is nehéz megérteni” – közölte a klub.

Az elmúlt hónapban a férfi tenisz-világranglista élén álló spanyol Rafael Nadal részvényese lett a klubnak, nagybátyja, a korábbi válogatott futballista, Miguel Angel Nadal pedig a július 2-án kinevezett új edző, a dán Michael Laudrup segítője lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik