Élet-Stílus

Jótékonysági bringatúra a Balaton körül

A biciklisek augusztus első hétvégéjén tekernek a balesetekben megsérült gyerekekért.

Jótékony biciklisek tavaly a vak gyerekekért, idén pedig a balesetekben megsérült fiatalokért tekerik körbe a Balatont. Az akció már 2009-ben is eredményes volt, amikor 1,7 millió forint névértékben kaptak tandemkerékpárokat a vak és gyengén látó gyerekek. Lászlóvári T. Csongor, az SOS Magyarország vezetője elmondta, hogy idén a balesetet szenvedett gyerekek életkörülményein szeretnének javítani a gyűjtéssel.

Az idei túrán részt vesznek azok a vak diákok is, akiken tavaly segítettek, ők most a balesetekben megsérültekért bringáznak. A jótékonysági túrát a borászok is támogatják: többek között Demeter Csaba egri, a szekszárdi Szent Gaál Pincészet, Konyár Dániel balatonlellei, Feind Péter balatonfőkajári borász is támogatja a balesetekben sérülteket. Kolossa József, a Közlekedési Sérültek Alapítványának alapítója elmondta, hogy a befolyt összegből taneszközöket, játékokat, számítógépeket, a kómában levőknek pedig tisztálkodószereket, valamint elektromos, mozgatható ágyat vesznek majd.

A túra augusztus 7-én indul délelőtt 9 órakor, a siófoki víztorony melletti térről. A szervezők azt kérik, hogy aki menni szeretne, az 8 óra után nem sokkal már érkezzen meg az indulás helyszínére.

Ajánlott linkek:

Még több infó a bringatúra menetrendjéről

Ajánlott videó

Olvasói sztorik