Élet-Stílus

Egy meccset minden francia vb-résztvevő kihagy

Laurent Blanc keménykezű edző, és ezt most minden, a világbajnokságon résztvevő francia focista megtapasztal.

Franciaország szégyenteljesen szerepelt a dél-afrikai világbajnokságon. Amellett, hogy egy ponttal és egy rúgott góllal zárták a tornát, és már a csoportköröket sem élték túl, folyamatos botrányok kísérté szereplésüket. Raymond Domenech szövetségi kapitány a vb után távozott a csapat éléről, ahová a Bordeaux-ból európai élcsapatot faragó, korábbi klasszis védő, Laurent Blanc került.

Anelka beszólása, a játékosok sztrájkja, Evra árulkodása mellé a vb utánra is maradt botrány: jelenleg Ribery és Benzema egyenesen a börtöntől félhet, mert kiskorúval folytattak szexuális viszonyt. Mindenesetre az ő ügyük már nem tartozik szorosan a franciák égéséhez. Az előtte lévő események bőven elegendőnek bizonyultak Blanc számára ahhoz, hogy egy válogatott meccsről mindegyikőjüket eltiltsa.

A franciák augusztus 11-én a norvégokkal játsszák első meccsüket a nyalókás kapitány irányítása mellett Oslóban.

A következő játékosok (a 23-as vb-keret tagjai) biztosan nem lesznek ott azon a találkozón:

Kapusok: Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Cédric Carrasso (Girondins Bordeaux)

Hátvédek: Anthony Réveillére (Olympique Lyon), Bacary Sagna, William Gallas, Gae:l Clichy (Arsenal), Éric Abidal (FC Barcelona), Sébastien Squillaci (FC Sevilla), Patrice Evra (Manchester United), Marc Planus (Girondins Bordeaux)

Középpályások: Jéremy Toulalan (Olympique Lyon), Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Florent Malouda (Chelsea), Franck Ribéry (Bayern München), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal)

Csatárok: Thierry Henry (FC Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Djibril Cissé (Panathinaikosz), Sidney Govou (Olympique Lyon), André-Pierre Gignac (Toulouse), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille)

Henry egyébként korábban már lemondta a válogatottságot.

MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik