Élet-Stílus

Aranyérmes a férfi párbajtőrcsapat

Aranyérmet nyert a Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Pádár Tamás összeállítású párbajtőrcsapat, a lipcsei vívó Európa-bajnokság utolsó napján.

A magyar alakulat, amely címvédőként versenyzett, az izraeliek, az oroszok és a svájciak legyőzésével jutott el a döntőig, amelyben simán, 45-39-re verte az ukrán együttest.

A magyar alakulat, amely címvédőként versenyzett, az izraeliek, az oroszok és a svájciak legyőzésével jutott el a döntőig, s ott simán, 45-39-re verte az ukrán együttest.

A viadal honlapja alapján már az első kör után magabiztosan, hét tussal vezettek a magyarok, s bár a második három asszót követően valamelyest csökkent a különbség, Imre Karusenko elleni 6-0-jával gyakorlatilag eldőlt az összecsapás. A tíz találatnyi különbségből (32-22) Somfai és Boczkó (képünkön jobbról) hatot megőrzött.

A tavaly győztes csapatban Boczkó, Imre és Somfai mellett Rédli András szerepelt, ezúttal utóbbi helyére Pádár Tamás került.

“Az eredmények alapján talán úgy tűnhet, hogy az oroszok elleni mérkőzésünket leszámítva könnyű győzelmeket arattunk, de azért ez nem egészen így volt” – mondta Boczkó Gábor, aki a magyar válogatottból egyedüliként egyéniben is érmet szerzett, mégpedig ezüstöt. “Csak az izraeliekkel szemben volt egyszerű dolgunk, aztán az oroszokkal szemben már nagyon nem. Hol ez vezetett, hol az, végül +hirtelen halálban+ nyertünk. A svájciak és az ukránok ellen a menet közben összeszorgoskodott előnyünk kitartott a végéig, de ekkor is minden asszóban minden tusért meg kellett küzdenünk, végig nagyon oda kellett figyelnünk.”

Vívó Eb, Lipcse
Férfi párbajtőrcsapat
Döntő:
Magyarország-Ukrajna 45-39
A 3. helyért:
Németország-Svájc 35-34
Elődöntő:
Magyarország-Svájc 45-35
Ukrajna-Németország 45-39
Negyeddöntő:
Magyarország-Oroszország 36-35
Nyolcaddöntő:
Magyarország-Izrael 45-30
Ebben a számban 22 csapat indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik