Élet-Stílus

Továbbjutott a Debrecen

A Debrecen hazai környezetben 3-2-re legyőzte az észt Levadia Tallinn együttesét, ezzel bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába.

Herczeg András csapata a következő körben a svájci bajnok FC Basellel találkozik majd, az első mérkőzést jövő héten rendezik. Amennyiben ott továbbjut, akkor még egy selejtezős párharcot kell nyernie a csoportkörbe kerülésért, kiesés esetén pedig az Európa Liga selejtezőjének utolsó körébe kerül.

Az észt bajnok hamar megszerezte a vezetést Nahk pompás szabadrúgásgóljával. A találat után enyhe mezőnyfölénybe került a DVSC és Yannick buktatását követően 11-est kaptak a hajdúságiak.

A büntetőt Coulibaly a vendégek kapusába lőtte, majd a kipattanó labdát befejelte a hálóba. Nem sokkal később egy védelmi hibát használt ki a Loki és az első debreceni tétmérkőzésén szereplő Kulcsár előnyhöz juttatta a magyar bajnokot.

Colibaly fejel a DVSC TEVA - Levadia Tallin labdarúgó mérkőzésen

Coulibaly fejel a DVSC-Levadia mérkőzésen (MTI)

Alig kezdődött meg a második játékrész, amikor egy remek támadás végén egyenlítettek a vendégek. Alig két perccel később Szakály mattolta Kaalmát, a Levadia kapusát egy ugyancsak tetszetős debreceni akció befejezéseként. Az utolsó bő negyedórára emberhátrányba került a tallinni együttes, mert a szabálytalankodó Malov megkapta második sárga lapját, ami egyben pirosat is jelentett számára.

Az észtek nem adták fel a harcot, de próbálkozásaik nem jártak sikerrel az ekkor már fegyelmezettebben védekező magyar bajnokkal szemben. A DVSC nem érdemtelenül jutott tovább a BL-selejtező 3. fordulójába és készülhet a svájci Basel ellen.

bl-selejtező, 2. kör, visszavágó

DVSC-Levadia Tallinn (észt) 3-2 (2-1)
Debrecen, 9000 néző. Vezette: Hagen (norvég)
Gól: Coulibaly (24.), Kulcsár (32.), Szakály P. (55.), illetve Nahk (3.), Leitan (53.)
Kiállítva: Malov (73.)
DVSC: Malinauskas – Nagy Z., Komlósi, Mijadinoski, Fodor – Kiss Z. – Kulcsár (Rezes, 46.), Szakály P. (Varga, 73.), Czvitkovics, Yannick (Dombi, 85.) – Coulibaly
Levadia: Kaalma – Podholjuzin, Morozov, Kalimullin, Teniste – Nunes (Subbotin, 80.), Nahk, Malov, Leitan – Neemelo, Ivanov
Továbbjutott: a DVSC, 4-3-as összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik