Élet-Stílus

Tour: Schleck szerint a Tourmalet-n dől el minden

Csütörtökön dől el, hogy ki lesz a végső győztes a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen a jelenleg második Andy Schleck szerint.

“Aki elsőnek ér fel Tourmalet-ra, az zsebeli be a végső győzelmet vasárnap” – mondta kedden a luxemburgi kerekes, aki mindössze 8 másodperccel van lemaradva az élen álló, egyúttal címvédő spanyol Alberto Contadortól.

A vasárnap véget érő viadal utolsó hegyi szakaszát a szerdai szünnapot követően csütörtökön rendezik, ezenkívül még a szombati 52 km-es egyéni időfutam módosíthatja az összetett sorrendjét. Szakértők szerint Schlecknek mindenképpen előnyt kell szereznie a szombati erőpróbára, mert azon Contador jobbnak számít nála.

Ugyanakkor a 2007 és 2009 után harmadik diadalára törő sztár óvatosan fogalmazott:
“Schleck nagyszerű kerékpáros, sokat fejlődött időfutamban, ezt bizonyítja, hogy ebben megnyerte az országos bajnokságot”.

Csütörtökön a Pau és Col du Tourmalet között rendezett 174 kilométeres szakasszal folytatódik a viadal, melyen a legendásan nehéz, kiemelt kategóriás célba vezető kaptató előtt további két első kategóriás hegy nehezíti majd a versenyzők dolgát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik