Élet-Stílus

Szerződést hosszabbít a német kapitány

Joachim Löw további két évig marad a dél-afrikai világbajnokságon bronzérmet szerzett német válogatott szövetségi kapitánya – a német sajtóban elterjedt hírt délután megerősítették.

A Süddeutsche Zeitung kedden azt írta, hogy az ötven esztendős szakvezető a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságig mindenképpen a nemzeti együttes élén marad.

A lap információit alátámasztotta a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) kedd délutáni sajtótájékoztatója, amelyen hivatalosan is bejelentették Löw szerződés-hosszabbítását.

A müncheni napilap értesüléseit megerősítette a Kicker internetes honlapja is, a sportoldal arról tudósított, hogy Löwwel együtt a teljes stáb hosszabbít. Így Oliver Bierhoff menedzser mellett a másodedző Hans-Dieter Flick, illetve a kapusokat felkészítő Andreas Köpke is a nemzeti csapat mellett lesz a lengyel-ukrán közös rendezésű eseményig.

A szakember kontraktusa a július 11-én befejeződött vb után lejárt. Tavasszal a DFB elnöke, Dr. Theo Zwanziger szerette volna meghosszabbítani a szerződését, a felek azonban nem tudtak megegyezni Löw hatáskörében – a szövetségi kapitány ugyanis kérte, hogy az U23-as csapatra is kiterjedjen a befolyása.

A világbajnokság egyik legkorszerűbb játékával előrukkoló Nationalelf legközelebb augusztus 11-én lép pályára, Koppenhágában Dánia ellen méri fel az erejét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik