Élet-Stílus

Martin Jol lehet Geráék edzője

A Liverpoolba távozó Roy Hodgsont a Tottenham egykori holland szakvezetője pótolhatja a Fulhamnél. Az 54 esztendős szakember a hét második felében tárgyal a londoniakkal.

A BBC Sport úgy tudja, az Ajax vezetőségével nézeteltéréseit rendezni nem tudó Jol veszi át a stafétát a Fulhamnél, kiütve ezzel a nyeregből az előzetesen beharangozott egykori angol szövetségi kapitányt, Sven Göran Erikssont.

A klub a honlapján mindössze annyit közölt, hogy az új szakvezetőt nem iktatják be a csapat jövő hétfői útja előtt – ám a játékosok aligha edző nélkül utaznak majd el a tíznapos svédországi edzőtáborba.

A hollandon és a svéden kívül a Svájc együttesével a világbajnokságon is szerepelt Ottmar Hitzfeld, valamint az Egyesült Államok csapatát formás kis együttesé gyúró Bob Bradley neve is felmerült a Craven Cottage-en, ám előbbi cáfolta, hogy érdekelné a megbízás, míg Bradley helyett az amerikai szövetség oszlatta el a kérdőjeleket azzal, hogy jelezte: meghosszabbítja a szövetségi kapitány szerződését.

Jol számára nem idegen az angol légkör. 2004 és 2007 között a Tottenham csapatáért felelt, s az akkor vásárolt házát a mai napig nem adta el.

A holland a londoni kiruccanást követően a Hamburg együttesénél vállalt állást, ám a kezdeti sikerek (2008 őszén vezette a Bundesligát) után visszaesett a csapat teljesítménye, s a vezetőség annak ellenére elmozdította, hogy 2009 tavaszán az UEFA-kupa elődöntőjéig jutott az észak-németekkel.

joe cole négy évre Liverpoolba igazol

Joe Cole négyéves szerződést köt a Liverpool csapatával. A 28 éves támadó középpályás ingyen érkezik a „vörösökhöz”, mivel kontraktusa lejárt a Chelsea-nél, amelynél hét évet töltött, s ezalatt három bajnoki címet nyert. Cole mindenben megegyezett új klubjával, csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon kell átesnie. Amennyiben mindent rendben találnak, két napon belül aláírhatja a megállapodást. Az 56-szoros válogatott játékmester az első igazolása a Liverpool új vezetőedzőjének, Roy Hodgsonnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik